Slokkesystem for kjøkken og frityr

Slukkesystem for kjøkken og frityr

I storkjøkken benyttes frityr- og stekeoljer som utgjør en betydelig brannrisiko. Forsikringsselskapene stiller derfor særskilte krav til sikring på slike kjøkken. 

Det kreves blant annet:

⦁    Krav til renhold av avtrekkskanaler og fettfilter. Særskilt håndslokker type F som er spesielt utviklet for brann i frityr.
⦁    Krav til automatiske brannslukkeanlegg som er egnet for brann i frityr- og stekeoljer.

Branner i steke- og frityroljer kan ikke slukkes med vanlige slukkemidler, det er derfor utviklet spesielle slukkemidler til dette formålet både for manuell slokking og for automatisk brannslukking.

″Wet Chemical″ benyttes for automatiske slukkeanlegg. Dette er et såpeaktig stoff som legger seg som et teppe over brannen og kveler den. I tillegg oppnås en kjølende effekt som hindrer oppblussing av brannen. Brannslokkemiddelet er spesielt utviklet for brann i frityr- og stekeoljer. Systemet består av varmedetektorer som løser ut ved brann, som videre aktiviserer beholdere med slukkemiddel. Slukkemiddelet føres i rør fra beholderen til dysene som er plassert over frityr- og steke innretningene og i avtrekkskanalen bak fettfilter. Samtidig kuttes strømtilførsel eller eventuelt gasstilførsel. Systemet kan også aktiveres manuelt.

Norgem AS leverer installasjon og service påbrannslukkesystem til kjøkken og frityr fra Dafo, Protecfire og Jactone.

Norgem AS er en ledende aktør innen automatiske slukkesystemer til kjøkken og frityr, og er svært engasjert i forbedringstiltak innen sikkerhet og miljø. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å velge rett løsning for ditt behov.