Brannslukkesystemer for kjøretøy

[av_one_full first min_height=» vertical_alignment=» space=» custom_margin=» margin=’0px’ padding=’0px’ border=» border_color=» radius=’0px’ background_color=» src=» background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=» mobile_breaking=» mobile_display=»]

[av_textblock size=» font_color=» color=» av-medium-font-size=» av-small-font-size=» av-mini-font-size=» admin_preview_bg=»]

Brannslukkesystemer for kjøretøy

Slukkesystemer for kjøretøy

Det er krav om automatisk brannslukkesystem i EX/III kjøretøy ifølge ADR/RID bestemmelsen-
9.7.9 Ytterligere sikkerhetskrav angående EX/III kjøretøyer
9.7.9.1 EX/III kjøretøyer skal utstyres med automatisk brannslukningsanlegg for motorrommet.

Sikkerhet og miljø er de to viktigste hensynene bak alle avgjørelser vi tar. Å beskytte alt relevant utstyr mot brann blir stadig mer aktuelt. Konsekvensene av ulykker i kombinasjon med brann er ofte katastrofale. Resultatet kan bli tap av liv, verdier og produksjonsstans.

Motor, hydraulikk, drivstoff og el-installasjoner utgjør de største brannrisikoene. Branner utvikler seg ofte svært raskt og er meget vanskelige å slokke med håndslukkeapparater.

Norgem AS leverer flere typer automatiske brannslukkesystem til ADR og sprengstoffbiler. Valg av type system avhenger av miljø, verdi på utstyr og hvor kritisk en brann vil være for menneske, miljø og maskin. Det systemet som benyttes i de fleste tilfeller er Dafo sitt automatiske slukkesystem som benytter Forrex™ slukkevæske.
Forrex™ er en væske med svært god slukke og kjøle effekt, og den er miljøvennlig. Væsken kan vaskes vekk med rent vann og har ingen skadelige virkninger på maskin eller miljø.

DAFO er en Svensk produsent med over 30 års erfaring med produksjon av brannslukkesystemer for kjøretøy. Systemet er utviklet for bruk over hele verden i både kaldt og varmt klima. Brannslukkesystem fra Dafo er designet etter flere internasjonale og nasjonale retningslinjer som: SPCR183, SBF127, R107 og FM for å nevne noen. Dette gjør brannslukkesystemet pålitelig og sikrer funksjon under de mest krevende forhold.

Forrex brannslukkesystem aktiveres ved en brann og slukker brannen raskt og effektivt samtidig som den beskytter mot re-antenning. Systemet er designet for å fungere optimalt under de vanskeligste forhold og i tøffe miljøer. Systemet er godkjent og fungerer ned til -50° C. Beholdere er tilgjengelig i størrelser 5-25 liter.

Norgem AS leverer installasjon og service på slukkesystem til ADR og sprengstoffbiler fra Dafo, Protecfire og Firetrace.

Norgem AS er en ledende aktør innen automatiske slukkesystemer til ADR og sprengstoffbiler. Og er svært engasjert i forbedringstiltak innen sikkerhet og miljø. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å velge rett løsning for ditt behov.           
[/av_textblock]

[/av_one_full]